tiistai 22. lokakuuta 2024

Unelmien kesäretki Kreetalla: Gramvousa ja Baloksen laguuni

Tämä viikko kuluu syysloman merkeissä kotoisissa maisemissa. Sateen ropina ikkunaa vasten ja syystuulen humina herättävät eloon muistot kesän ikimuistoiselta Kreetan matkalta – erityisesti yhdeltä täydelliseltä päivältä, joka oli täynnä lämpöä, merta ja seikkailua.

Eräs kaunis kesäinen lomapäivä
painumassa rauhallisesti yöhön
Kreetan Falassarnassa.

Varasimme Gramvousa–Balos-retken Aurinkomatkojen kautta ja lähdimme matkaan hotellimme läheltä Malemesta. Bussikuljetus vei meidät Kissamoksen satamaan. Jo ajomatka satamaan tuntui seikkailulta, kun bussi kulki Kreetan upeiden maisemien halki, aivan merenrannan tuntumassa. Oliivilehdot, pienet kylät ja kimalteleva meri loivat täydellisen lomatunnelman.

Kissamoksen satamasta nousimme laivaan, joka vei meidät ensin Gramvousan saarelle. Saarella kohoavat maagiset venetsialaisen linnoituksen rauniot, jotka rakennettiin 1500-luvulla suojelemaan saarta turkkilaisilta. Myöhemmin linnoitus toimi merirosvojen tukikohtana, ja sen rooli Kreetan kapinassa Ottomaaneja vastaan oli keskeinen.

Uponneen laivan hylky lepää Gramvousan rantavedessä

Meidän porukasta miehet päättivät kiivetä linnoitukselle, mutta me naiset jäimme rannalle nauttimaan auringosta ja kirkkaasta vedestä. Uimme, rentouduimme, ja tuntui kuin aika olisi pysähtynyt upean maiseman ympäröimänä. Ylhäällä linnoituksella miehet seikkailivat pitkin kivisiä polkuja, ja joka askeleella maisemat muuttuivat vaikuttavammiksi. Lopulta heidän edessään avautui avara meri ja jylhät kalliorinteet, jotka loivat lähes epätodellisen tunnelman. Sillä välin rannalla olimme täysin omassa rauhassamme, ja maisemat tuntuivat kuin suoraan satukirjasta – kirkasta vettä, valkoista hiekkaa ja historian havinaa, joka ympäröi meitä kaikkialla.

Linnoituksen huipulta avautuvat upeat maisemat

Linnoituksen huipulta katse kohti rantaa

Näkymä suoraan kohti Baloksen upeaa laguunia

Gramvousan vierailun jälkeen matka jatkui kohti Baloksen laguunia – paikkaa, jota ei voi kuvailla muulla sanalla kuin ihana! Balos oli kuin pieni pala paratiisia: kirkkaan vaaleansininen vesi ja valkoinen hiekkaranta ulottuivat silmänkantamattomiin. Tänä vuonna vedenpinta oli hieman matalampi, joten rantaan päästäksemme meidän täytyi kahlata tai uida laivan keulasta veden halki rantaan. Tämä pieni lisä seikkailuumme teki hetkestä vielä hauskemman – virkistävä vesi sai meidät tuntemaan, että olimme entistä lähempänä Baloksen upeaa luonnonkauneutta. Itse sain auttaa useampaa huonompijalkaista matkalaista kahlaamaan rantaan laivalta, mikä teki kokemuksesta erityisen merkityksellisen – oli hienoa mahdollistaa, että kaikki pääsivät nauttimaan tästä paratiisista. Balokselle matkatessa kannattaa huomioida, että aivan kuivana rantaan ei ehkä pääse, ja mukaan on hyvä pakata uimakengät ja mukavat, kastumista kestävät vaatteet.

Baloksen kauneus on helppo ymmärtää – paikka on kuin täydellinen pakopaikka arjesta, henkeäsalpaava ja rauhoittava. Vietimme siellä aikaa nauttien uimisesta, auringosta ja uskomattomista maisemista. Aurinko paistoi kirkkaasti, vesi oli lämmintä, ja kaikki tuntui niin stressittömältä ja täydelliseltä. Ei ihme, että myös monet kuuluisuudet, kuten aikoinaan Prinssi Charles ja Prinsessa Diana, ovat vierailleet täällä – se vain lisää paikan vetovoimaa ja tekee Baloksesta entistä houkuttelevamman matkakohteen.


Baloksen laguunilla

Retken tunnelma oli rento ja kiireetön – juuri sellainen, joka tekee lomamatkoista erityisiä. Baloksen hiekkarannalla maatessa tuntui kuin kaikki kiireet ja arjen murheet olisivat jääneet kauas taakse. Tällaisilla retkillä huomaa, miksi lomat ovat niin tärkeitä: ne antavat mahdollisuuden irtautua arjesta ja keskittyä kauniisiin maisemiin ja ihaniin hetkiin ilman huolen häivää.

Paluumatka Kissamokseen sujui rennosti laivan kannella, jossa nautimme kylmistä juomista ja ihailimme upeita maisemia hyvässä seurassa. Bussimatka takaisin Malemeen kulki samaa kaunista reittiä, ja vaikka päivä oli pitkä, se oli täynnä energiaa ja hyvää mieltä. Tämä retki oli todellinen unelmapäivä – sellainen, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Jos suunnittelet matkaa Kreetalle, suosittelen lämpimästi tällaista retkeä. Gramvousa ja Balos tarjoavat unohtumattomia elämyksiä, henkeäsalpaavia maisemia ja mahdollisuuden nauttia lomasta juuri niin kuin kuuluukin – stressittömästi, luonnon kauneudesta nautiskellen.

Tämä päivä Gramvousassa ja Baloksella muistutti jälleen siitä, kuinka tärkeää on pysähtyä, hengittää ja nauttia elämästä – hetki kerrallaan.

torstai 17. lokakuuta 2024

Matkustaminen ja hyvinvointi – miten pidän itsestäni huolta tien päällä


Matkustaminen on osa työelämääni, ja vaikka rakastan uusien paikkojen näkemistä ja erilaisiin ympäristöihin tutustumista, työmatkustamisen arki voi olla haastavaa hyvinvoinnin kannalta, eikä se ole niin hohdokasta kuin usein luullaan. Mieluiten nukkuisin yöt kotona omassa sängyssäni. Usein matkustan samoihin kaupunkeihin, jotka ovat tulleet hyvin tutuiksi, mutta luonnollisesti välillä tulee vastaan myös uusia kohteita. Aikataulut venyvät, liikunta saattaa jäädä vähemmälle, ja ruokailutottumukset voivat heitellä. Olen kuitenkin löytänyt muutamia keinoja, jotka auttavat pitämään huolta itsestäni myös työmatkoilla – ja haluan jakaa niitä teidän kanssanne.


Jätkänkynttilä


Pienet hetket työn ja rentoutumisen tasapainottamiselle

Matkustaminen voi olla hektistä, ja usein hyödynnän odotteluajan tehokkaasti työskentelemällä tai hoitamalla puheluita – matkustuspäivät kun ovat usein täynnä aikatauluja. Mutta olen myös löytänyt hetkiä, jotka omistan rentoutumiselle. Esimerkiksi iltaisin, kun ajan autolla takaisin kotiin, kirjat ja podcastit ovat minun keinoni irtautua päivän kiireistä ja ladata akkuja. Lentokoneessa yritän usein ottaa pienen hetken rentoutumiseen – joskus kuuntelen kirjaa tai hengitän syvään, ja hyvien unenlahjojeni ansiosta nukahdan monesti jo ennen nousua. Nämä pienet, tasapainottavat hetket auttavat minua pitämään arjen haasteet hallinnassa ja matkustuspäivät vähemmän kuluttavina.

Liikunta osana matkustamista

Vaikka säännölliset salitreenit eivät aina onnistu matkustaessa, olen ottanut tavaksi käyttää tilaisuudet liikuntaan, kun niitä tulee. Hotellihuoneessa voi tehdä helppoja kehonpainoharjoituksia tai venyttelyä, ja reipas kävely uudessa kaupungissa toimii hyvänä liikuntana. Välillä matkustan junalla pyörä mukana – pyörällä liikkuminen on loistava tapa nähdä paikkoja, ulkoilla ja saada liikuntaa. Etsiydyn myös usein poluille aina kun aikataulut sen mahdollistavat, ja Rovaniemellä Ounasvaaran polut ovatkin tulleet hyvin tutuiksi minulle. Metsässä liikkuminen rentouttaa ja tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen. Nykyään, kun en enää juokse, kohtaan ihmisiä ihan eri tavalla ja saattaa syntyä pitkiäkin jutteluhetkiä.


Työmatkalla Tuusulassa
kävelylenkillä – luonnollisesti kävimme
myös porukalla tutustumassa Aleksis Kiven
hautaan sekä kuolinmökkiin.

Aleksis kiven kuolinmökki


Ruokailu ja energiatasot

Ruokailutottumusten säilyttäminen terveellisenä on yksi suurimmista haasteista matkustaessa. Olen kuitenkin oppinut varaamaan matkaevääksi mukaan pieniä terveellisiä eväitä, kuten pähkinöitä, kirsikkatomaatteja, marjoja ja proteiinipirtelöitä. Näin en ole niin riippuvainen siitä, että löytäisin terveellisen ruokapaikan kiireen keskellä. Pyrin myös syömään aina hyvin ja terveellisesti reissatessa – ravintolasyömisen ei tarvitse olla epäterveellistä ja mättöruokaa. Oikeastaan voin todeta, etten syö epäterveellistä mättöruokaa ollenkaan. Toki ravintolasyöminen voi helposti käydä kalliiksi, varsinkin kun haluaa valita tarkkaan mitä syö. Reissatessa haasteena on, että ruokailuvälit saattavat venyä, joten on hyvä olla helppoa terveellistä välipalaa mukana. Yritän myös valita ruokia, jotka pitävät energiatasot tasaisina, jotta jaksan pitkiä päiviä ilman liian suuria verensokerin heilahteluja.


Rakastan alkupaloja. Usein valitsen listalta useamman alkupala
 annoksen,enkä syö pääruokaa ollenkaan.


Riittävä uni

Uni on minulle kaiken perusta, myös matkustaessa. Työmatkoilla pyrin pitämään unen määrän riittävänä, ja vältän valvomista – menen yleensä aikaisin sänkyyn, mikä auttaa pysymään energisenä. Unen merkitystä ei voi mielestäni liikaa korostaa, ja hyvät unenlahjani ovat minulle suuri apu. Vaikka en käytä korvatulppia tai unimaskia, nukahdan helposti vieraassakin ympäristössä. Tiedän, että riittävä uni tekee ihmeitä, ja pyrin priorisoimaan sitä aina, kun mahdollista, koska se on yksi hyvinvointini tärkeimmistä kulmakivistä.

Joustavuus ja itsensä kuuntelu

Matkustaessa kaikkea ei voi suunnitella täydellisesti, ja olen opetellut olemaan joustava itselleni. Joskus aikataulut venyvät tai suunnitelmat muuttuvat, ja silloin on hyvä olla armollinen itselleen. Olen oppinut kuuntelemaan omaa kehoani – jos tunnen olevani väsynyt, en pakota itseäni ylimääräisiin aktiviteetteihin, vaan annan itselleni luvan levätä. Matkustamisen kuuluu olla myös mukavaa ja antoisaa, joten en halua, että siitä tulee suorittamista.

Matkustaminen ja hyvinvointi voivat tuntua ristiriitaisilta, mutta pienillä arjen valinnoilla on iso merkitys. Kun muistan huolehtia näistä pienistä asioista, voin nauttia matkoista paremmin ja pitää energiatasot ylhäällä kiireenkin keskellä. Toivottavasti nämä vinkit auttavat myös sinua pitämään huolta itsestäsi matkojen aikana – ja muista, että hyvinvointi on matka, ei päämäärä. Mikä on sinun paras hyvinvointivinkkisi matkustamiseen? Kommentoi ja jaa omat kokemuksesi!



Kerran eräänä korona-talvena, kun olimme Levillä
työmatkalla reilut kaksi viikkoa putkeen...




keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Kiireisen arjen tasapaino: miten pidän itsestäni huolta



Edellisessä postauksessa mainitsin kiireisen syksyn, ja sain kysymyksen siitä, miten hallitsen kiirettä ja pidän itsestäni huolta tiukkojen aikataulujen keskellä. Tämä kysymys sai minut pohtimaan omia keinojani arjen tasapainottamiseksi. Työni takia matkustan paljon, mikä myös haastaa normiarkea, vaikka koenkin olevani ajankäytön mestari – ainakin silloin tällöin. 



Entä sinä, miten pidät huolta itsestäsi kiireen keskellä?


Keino katkaista kiireinen työarki edes hetkeksi oli päätös pitää tänä vuonna syyslomaa viikko, joka minulla on ensi viikolla edessä. Syksyn kiireet voivat helposti imaista mukaansa niin, että oma jaksaminen unohtuu. Olen itse huomannut, että tärkeintä kiireen keskellä on kuitenkin muistaa huolehtia riittävästä levosta ja liikunnasta – kaksi asiaa, joilla jaksan pärjätä niinäkin viikkoina, kun kalenteri tuntuu täyttyvän yliäärimmilleen.


Syksyn värejä Syötteellä

Ensimmäinen vinkkini on nukkua tarpeeksi. Riittävä uni on kuin pohjatyö kaikelle muulle: ilman hyviä unia energiaa ei riitä arjen haasteisiin, saati omista harrastuksista nauttimiseen. Olen aina ollut hyvä nukkumaan, joten siitä on ollut iso apu jaksamiseeni. En yleensä mene heti nukkumaan, kun menen sänkyyn, vaan kuuntelen kirjaa – mutta jo se, että menee ajoissa sänkyyn, rauhoittuu ja tyhjentää pään ajattelemalla jotain ihan muuta, auttaa. Hyvät unenlahjat ovat yksi parhaita taitoja, joita onneksi omistan, ja se on ollut kullanarvoinen arjessani. Olen oppinut, että minun tulee asettaa unelle samanlainen prioriteetti kuin mille tahansa tärkeälle tapaamiselle – pidän siitä kiinni, en suostu tinkimään. Tavoitteeni on mennä nukkumaan joka ilta suunnilleen samaan aikaan ja varmistaa, että saan riittävästi unta, vaikka se tarkoittaisi joidenkin asioiden siirtämistä myöhemmäksi.

Toinen keino, jolla pidän tasapainoa yllä kiireen keskellä, on säännöllinen liikunta. Käyn salilla kolme kertaa viikossa, ja nuo treenikerrat ovat minun tapani päästä irti stressistä ja saada energiaa. Salilla käyminen on omaa aikaani, jolloin saan keskittyä vain itseeni.

Joskus olen tehnyt poikkeuksia. Arkiaamuna salille mennessäni olen samalla kuunnellut jotain palaveria tai koulutusta, mutta salilta en voi itse aktiivisesti osallistua palaveriin. Salilla en myöskään kuuntele kirjoja, vaan kuuntelen musiikkia. Kun olen juoksumatolla, musiikin täytyy sopia askeleisiini, kun taas voimaharjoittelussa minulle käy oikeastaan mikä tahansa musiikki, kunhan vain pidän siitä ja siinä on tarpeeksi energiaa – jopa 80-luvun diskoklassikot ovat joskus yllättävän tehokkaita! Ehkä nämä soittolistat ovat omia opittuja "pakkomielteitäni", mutta ne auttavat minua keskittymään ja saamaan harjoittelusta kaiken irti.

Treenillä on suuri vaikutus mielialaani – enkä oikeastaan koskaan tunne salille menoa raskaaksi, vaikka joskus saatan olla väsyneempi kuin toisena päivänä. Tuo pieni aika, jonka omistan pelkästään itselleni, auttaa minua jaksamaan kaiken muun keskellä.


Maastavetoja teen pari kertaa viikossa

Sulan maan aikaan tykkään myös pyöräilystä, kuten varmaan blogistani on voinut huomata. Metsä on minulle erittäin tärkeä paikka – aiemmin harrastin polkujuoksua, jota en enää terveyssyistä voi samalla tavalla harrastaa, mutta luonnossa voi juoksun sijaan aivan hyvin käyskennellä ilman kiirettäkin, ja maastopyörällä pääsee myös poluille. Metsässä on jotain maagista – se rauhoittaa ja muistuttaa, että kiire ei kuulu luontoon. Tämä on minulle tärkeää aikaa, joka auttaa pysymään tasapainossa ja nauttimaan luonnon rauhasta.


Maastopyöräilemässä

Lisäksi ruokailutottumukset ovat asia, joka vaikuttaa merkittävästi jaksamiseeni. Myönnän, että kiireisinä päivinä ruokailut saattavat jäädä vähemmälle huomiolle, mutta pyrin huolehtimaan siitä, että saan tarvittavat ravintoaineet ja riittävästi energiaa. Paljon treenaavana minulla on välillä haasteita saada riittävästi energiaa, joten tämä on jatkuva oppimisprosessi ja aihe, johon ehkä onkin hyvä palata tarkemmin tulevissa kirjoituksissa. Yritän aina välillä valmistella eväitä etukäteen, mutta tunnustan, että se ei aina mene suunnitelmien mukaan. Ruokailujen suunnittelu on minulle vähän kuin arpapeliä – joskus voitan, ja joskus lounas jää kahvikuppiin.


Rakastan parsaa!

Olen myös löytänyt pienistä tauoista normi arjessani yllättävän paljon voimaa. Lyhyt kahvihetki omien ajatusten parissa tai muutama minuutti syvää hengittämistä auttavat palautumaan, vaikka en ehdi pitkiin rentoutumishetkiin. Joskus on hyvä hengähtää ja luoda katse omaa työpöytää pidemmälle. Arki voi joskus olla hektistä, mutta pienet hengähdystauot ovat minulle tärkeä keino muistuttaa itseäni, että kaiken kiireen keskellä voin aina ottaa edes hetken itselleni.

Jokaiselle kiireiselle suosittelen myös priorisoinnin taitoa: kaikkea ei voi tehdä täydellisesti, eikä kaikkea tarvitse tehdä juuri nyt. Olen opetellut priorisoimaan, mikä oikeasti on tärkeää, ja olen myös antanut itselleni luvan sanoa "ei" asioille, jotka eivät juuri nyt palvele omaa hyvinvointiani.


Tyypillinen arkitilanne: luurit päässä ja luureista päätellen
esitystä nauhoittamassa. Rovaniemen heräämössämme on ihana
pysähtyä hetkeksi ihailemaan tilataidetta ja rauhoittamaan ajatukset.

Vaikka jonain päivänä on todella hektistä ja päivät venyvät, olen opettanut itseni hyväksymään sen, että kiireettömämpinä päivinä voin ottaa rennommin. Olen jopa pyrkinyt suunnittelemaan päiviä, jolloin kalenteri ei olisi niin täynnä, koska sellaisina päivinä saan myös todella paljon aikaan asioita. Joskus keskeytyksettömän ajan varaaminen kalenteriin on paras tapa varmistaa, että myös oma jaksaminen pysyy mukana – kannattaa kokeilla. Pyrin siis ottamaan ajoittain hieman lunkimmin – hyvä neuvo, mutta myönnän, että sen toteuttaminen suorittamaan tottuneelle on joskus vaikeaa. 

Kokonaisuudessaan säännöllinen arki: riittävä uni, liikunta ja pienet hengähdystauot ovat ne asiat, jotka pitävät minut tasapainossa kiireisen arjen keskellä. Toivon, että tämä muistuttaa myös sinua pitämään huolta itsestäsi – koska kiirettä tulee aina olemaan, mutta hyvinvointi on se, jonka avulla jaksaa myös nauttia elämästä.

sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Fitnord Ava 300 -kokemuksia: Takuu toimii ja pyörä palaa vahvempana reissun jälkeen

 



Alkumatkan ongelmat ja huolto

Hei kaikki! Pahoittelut, että tämän kirjoituksen tekeminen on viipynyt näin kauan kiireisen syksyn takia. Palaan nyt tähän aiheeseen, sillä lupasin usealle kyselijälle kirjoittaa tarkemmin, miten pyörän kanssa kävi. Juuri sain muistutuksen, että postaus on jäänyt tekemättä, joten tässä se nyt vihdoin tulee.

Kesän pyöräreissuni aikana tapahtui hieman vastoinkäymisiä, kun Fitnord Ava 300 -sähköpyörästäni hajosi heti alkumatkasta sähköinen avustusjärjestelmä. Käytännössä tämä tarkoitti, että jouduin polkemaan suurimman osan pitkästä pyöräretkestä ilman sähköapua, mikä oli sekä fyysisesti haastavaa että turhauttavaa. Jokainen, joka on ajanut sähköpyörällä ilman avustusta, tietää varmasti, miltä se tuntuu...

Takuu ja asiakaspalvelu

Pyörä lähtikin heti reissun jälkeen huoltoon ja viipyi siellä kolme viikkoa. Onneksi Fitnordin takuu toimi erinomaisesti, ja viallinen osa vaihdettiin uuteen. Sain pyörän takaisin käyttööni täysin korjattuna, eikä minulle koitunut siitä ylimääräisiä kustannuksia. Huollossa selvisi, että poljinnopeusanturi oli vioittunut. Toisen reissupäivän jouduin ajamaan vesisateessa hiekka- ja metsäteillä, mikä saattoi vaikuttaa anturin vikaantumiseen. Myyjä kertoikin, että tämä osa voi joskus vioittua esimerkiksi lian päästessä siihen, mutta yleensä kyseinen anturi on ollut varsin luotettava.

Korjauksen jälkeen pyörä on toiminut täysin moitteetta, ja olen päässyt nauttimaan sähköavustuksen antamasta mukavuudesta arkiajoissa ja lyhyillä pyöräretkillä. Olen erityisen tyytyväinen siitä, miten hyvin takuuasiat hoidettiin, ja palvelu oli kaikin puolin sujuvaa ja avuliasta. Tällaisissa tilanteissa huomaa, miten tärkeää on, että ostaa pyörän luotettavalta myyjältä, jolla on hyvät takuu- ja huoltopalvelut. Itse ostin Fitnord Ava 300 -pyöräni Kuntokaupasta, ja heidän asiakaspalvelunsa on ollut erinomaista koko prosessin ajan.

Miksi valitsin Fitnord Ava 300?

Miksi päädyin alun perin Fitnord Ava 300 -pyörään? Ostopäätökseeni vaikutti erityisesti sen hyvä ajoasento, sillä olen pitkä ja pitkäselkäinen. Valitsin pyörästä suurimman runkokoon, mikä on mahdollistanut mukavan ja ergonomisen ajoasennon myös pidemmillä matkoilla. Jos vertaan tätä esimerkiksi maastopyörääni, jossa ajoasento on hyvin matala, huomaan eron selvästi: maastossa 3-4 tunnin rymyämisen jälkeen niska ja hartiat ovat varmasti jumissa. Fitnord Ava 300 ergonominen ajoasento tekee pidemmistäkin matkoista miellyttäviä. Lisäksi tämän pyörän akun kantomatka on erinomainen, mikä tekee siitä loistavan kumppanin sekä arkeen että pidemmille retkille – kunhan pyörä pysyy ehjänä.

Pyörän hinta ja kokoaminen

Pyörän hinta toimituskuluineen oli reilut 2000 €, ja mielestäni se on ollut hintansa arvoinen, etenkin kun takuu ja asiakaspalvelu ovat toimineet erinomaisesti. En ollut valmis ostamaan kalliimpaa sähköpyörää, sillä viime vuonna ostin huomattavasti kalliimman maastopyörän, joka on nyt jäänyt tänä kesänä hieman paitsioon varastoon. On hyvä huomioida, että pyörä ei tule täysin koottuna, vaan se täytyy itse koota valmiiksi. Minulle kokoamisen hoiti poikani, mikä helpotti prosessia huomattavasti.

Ajokokemukset ja sähköavustus

Pyörässä on poljinnopeusanturi, joka tunnistaa, kuinka nopeasti poljinkammet pyörivät, ja antaa sähköavustusta sen perusteella. Tämä tekee ajamisesta sujuvaa ja mukavaa, erityisesti kaupunkiliikenteessä ja kevyillä retkillä. Kotimaisemissani avustusta ei juurikaan tarvita, sillä täällä ei ole mäkiä, ja suurin hyöty sähköavustuksesta olisi ylämäissä. Tasaisella maalla avustuksesta ei siis ole merkittävää hyötyä. Näistä ominaisuuksista huolimatta, huomaan, että sähköavustus tekee ajamisesta mukavampaa myös tasaisella silloin, kun haluan edetä kevyemmin ilman suurta ponnistelua.


Syyskuinen Nallikari


Yhteenveto kesän kokemuksista

Jos tätä minun yhden kesän kokemusta ajattelee yhteenvetona, niin jos olisin keväällä ostanut itselleni ihan tavallisen pyörän, olisin saattanut selviytyä reissustani vaivattomammin. Sähköpyörät ovat loistavia apuvälineitä etenkin kaupunkiajossa ja kevyemmällä retkeilyllä, mutta tällainen tekninen ongelma kesken matkan muistutti, että perinteisessä pyörässä on silti omat etunsa, kun ei tarvitse olla riippuvainen teknologiasta. Onneksi kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin, ja nyt Fitnord Ava 300 pääsee taas kuljettamaan minua uusille seikkailuille.

Lopuksi haluan myös kiittää kaikkia, jotka kyselivät pyörän tilanteesta ja huollon sujumisesta. Toivottavasti tästä kirjoituksesta on hyötyä ja iloa muillekin, jotka miettivät sähköpyörän hankintaa tai ovat kiinnostuneita takuuasioista. Jos mieleen tulee kysymyksiä, vastaan niihin mielelläni.

Mukavia ja turvallisia pyöräilyhetkiä kaikille!

Kirje itselle kahden kuukauden päähän

Hei minä, Terveisiä täältä marraskuun myrskyistä, joissa tuulen ulvonta ja mielen kuohut kulkevat käsikkäin. Tiedän, että kahden kuukauden p...